A projektről

Készház és készház között fényévnyi különbség lehet. Sõt a minõségi épületek is lehetnek még kiválóbbak energiatakarékosság, környezettudatosság és életminõség szempontjából. Ezért történt, hogy „az igazit” vendéglátónk csak hosszas keresgélés után találta meg.

Zsolt és Andrea negyvenes éveikbe lépett, kétgyermekes házaspár, akik a társasházi létbõl elsõ családi házuk építésébe fogtak. Megfontolt, bölcs döntést akartak hozni, azt mondták, életükben csak egyszer fognak építeni, ezért az a lehetõ legjobb minõség legyen.

„Azért akartunk könnyûszerkezetes házat, mert szeretem a fát, a természetes anyagokat, és ezen túl az energiatakarékosság is fontos szempont volt – meséli Zsolt. – Jártam már olyan osztrák–német gyártású könnyûszerkezetes házban, hogy a kinti közel negyven fokos hõség ellenére a lehúzott redõnyök védelme elég volt a benti 22 Celsius-fok megtartásához, láttam, mit tud egy minõségi készház. Egy soproni faipari kiállításon ismerhettem meg az Ubrankovics Kft. által gyártott Boróka Energiatakarékos Készház mintafalazatát. Beszélgettem is Ubrankovics úrral, aki elmondta, mibõl áll, mit tud ez a falszerkezet. Õk európai minõsítéssel, nagyon magas minõséget tudnak, minõségi anyagokból és a szigeteléstõl kezdve a felületkezelõ anyagokig minden egészséges, természetes, környezetbarát. Addigra én már nagyon sok hazai céget felkerestem, megnéztem a referenciaházaikat. Amikor feleségemmel Ágfalván megnéztük a Boróka mintaházat, mindketten azt mondtuk: Ez az, amit kerestünk! Ubrankovics úr az elsõ pillanattól nagyon korrektnek tûnt a számomra, nem »nyomult«, ahogy ezt sokan teszik, elmondta, mit tud ajánlani, és ránk bízta a döntést. Azóta bebizonyosodott, pontosan azt adta, amit ígért.”

Benne élni Márciusban költöztünk, így a telet és a nyarat is megtapasztaltuk már itt. Ahogy vártuk is: kiváló a hõszigetelése. Gázzal fûtünk, és alig kellett fûteni, azt szoktam mondani télen, hogy szinte elég, hogy beleheljük a házat. A feleségem azóta szüntelenül csak takarít, de igazából csak azért, hogy simogassa, csinosítgassa a házat, mert mindnyájan nagyon szeretjük az otthonunkat. A minõségnek ára van, de ezt mi úgy oldottuk meg, hogy inkább kisebb, 96 négyzetméteres házat építettünk, de ez tökéletes lett. Valóban lélegeznek a falak, jó a közérzetünk, tapasztaltuk, hogy egy faszerkezetes, természetes házban élni, az nyugalmat kiegyensúlyozottságot jelent.

Az építkezés Maga az építkezés pillanatok alatt történt – meséli Zsolt. – Januárban a cég üzemében legyártották a falakat. Február 6-án kezdték az építést, egy nap alatt felállították a falakat, és már rajta volt a tetõszerkezet. Ha az idõjárás nem szólt volna közbe, akkor két hétre már a cserepek is rajta lettek volna. Mínusz 10 fokban is építettek a fiúk, én könyörögtem, hogy gyertek le, mert odafagytok, és úgy kell benneteket lecsákányozni, de csak akkor jöttek le, amikor már tényleg viharos szél fújt. Nem láttam még így dolgozni senkit, pedig már 45 évet megéltem… és minõséget csináltak! Érdekes volt számomra az is, hogy amikor befújták a tetõszigetelést, azonnal lehetett érezni a hatását.

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges