A projektről

A múlt és a hely szépsége kötelez.

A kis Enns-völgyi falucskában, mesébe illő hegyvidéki környezetben áll ez az igényes, modern, ízig-vérig alpesi stílusú apartmanház. Már helyben is kiváló sípályára bukkan az ember, de Schladming síközpont egy „kőhajításnyira” van csupán. Aki erre jár, télen-nyáron tökéletes helyet talál a kikapcsolódáshoz…

Érdekes belegondolni, hogy amikor nálunk az 1848-as szabadságharc zajlott, Pruggenben ez a ház már 100 esztendeje állt..! – fuzi hozzá a tulajdonos.

– Az alap szint masszív, hegyi kövekből épült, a felső rész pedig gerendából. Sajnos kiderült, hogy a gyönyörű rajzolatú, öreg gerendák statikai szempont-ból már nem használhatóak, így az alsó szintig vissza kellett bontani.

Ekkor egy teljesen új koncepciót indítottunk: egy új ház tervezését. Az eredeti kő épületrész megmaradt. Megmagasítottuk, majd erre egy osztrák tervezővel, Klaudia Fux-szal egy gerendaházat terveztettünk – ecseteli a kezdeteket a tulajdonos.

– A kivitelezéshez alapvetően olyan magyar építő céget kerestem, amely jártas a faépítészetben, ugyanakkor Ausztriában is épített már.

Az Ubrankovics Kft.-re esett a választásom. Maga a cég is meggyőző volt, emellett a baráti család, akivel azóta közös tulajdonban működtetjük az apartman házat, ők is egy Ubrankovics Kft. által épített házban laknak.

A szálak így összefutottak, és egyértelmű volt, hogy őket bízzuk meg a gerendaház építésével.

Ahhoz a tradícióhoz is hűek maradtunk, hogy a ház helyi anyagokból épüljön, hiszen helyi erdőkből való a külső, vörösfenyő burkolat, és az Ubrankovics Kft. által használt minőségi építőanyagok is Ausztriából származnak.

Most elégedett vagyok a végeredménnyel és köszönöm a cég munkáját – foglalja össze a vendéglátónk.

Az építőknek nem volt könnyű dolguk, hiszen az Ubrankovics Kft.-re jellemző a végtelen precizitás, a hajszálpontos derékszögek, a milliméterig való egyezések, de a régi kőépület, amire a gerendaházat építették korántsem volt szabályos. A ház déli homlokzata 1 méterrel keskenyebbnek bizonyult, mint az északi! Az építészeti kihívásra frappáns és gyönyörű válaszként született meg ez az elegáns, modern, több szintes alpesi ház: a HS Rockhaus. Törekedtek arra is, hogy természetes anyagok kerüljenek beépítésre, igazodva ezzel a falu ÖKO-programjához is.

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges