A Cédrus gerendaház családot az Ubrankovics Kft által Európai Műszaki Engedély (ETA -11/0279) alapján, CNC technológiával gyártott, egyedi boronafalas gerendaházak alkotják. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy gerendaházaink falszerkezetében kizárólag természetes anyagokat építsünk be, amelyek egészséges és kellemes belső klímát biztosítanak lakóiknak. A felhasznált alapanyagok minősége és az általunk alkalmazott korszerű technológia elengedhetetlen feltétele a gerendaházak magas élettartamának és minőségi komfortjának.

A fa, mint építőanyag egyidős az emberiséggel. Cégünk e nagyon régi és nemes építőanyagból úgy építi meg álmai gerendaházát, családja otthonát, hogy Ön is részese legyen ennek a természeti csodának. A legmodernebb és legtakarékosabb fűtések, mint például a nap, föld és az egyéb nem fosszilis fűtési rendszerek mindegyike tökéletesen társítható gerendaház családunkhoz.

Gerendaház

gyártás / tervezés / építés

Tervezőnk  vagy az Ön tervezője – által elkészített Építési Engedélyezési Terv alapján elkészítjük a gerendaház gyártási tervét. Ehhez a német Ditrich’s faszerkezet tervező szoftvert használjuk. A háromdimenziós számítógépes tervezésnek köszönhetően részletekbe menően átgondolható a szerkezet, amit a látványtervek alapján Ön is megtekinthet. Ezáltal már a tervezés folyamatában eldöntésre kerülnek azon kérdések, melyek az építés vagy akár jóval későbbi használat során jelentkeznének.

A teljes fa vázszerkezet a német Hundegger K2i számítógép vezérelt gyártósoron készül. Az illesztések tízed milliméter pontosak így a gerendaháznak kimagasló a szélzárása. A gerendafalon hőhídmentes elhelyezett farostalapú szigetelés pedig hozzá járul ahhoz hogy kimagasló energiatakarékossággal rendelkezzen otthonunk A gyártástechnológia szinte hulladékmentes, ennek köszönhetően a gerendaház gyártási költsége is alacsonyan tartható. Az előgyártott és sorszámozott elemek pedig, rendkívül gyors és pontos helyszíni építést tesznek lehetővé.

Gerendaházak kívülről szabad

falszerkezet és alapanyag

Gerendaházaink alapanyagai kizárólag minősített, Európai Műszaki Engedélyünkkel harmonizáló faanyagok. A boronafalakat műszárított, rétegragasztott és hossztoldott csaphornyos gerendák alkotják, melyek Ausztria alpesi régiójából származó luc, -borovi vagy vörösfenyőből készülhetnek. Az alapanyag származási igazolással, a gerenda a legszigorúbb osztrák és német minősítéssel, partnerünk több évtizedes gyártási tapasztalattal rendelkezik.

Falszerkezetek

Gerendaházaink falszerkezetét minden esetben az épület funkciójának, a megrendelő igényeinek és a hőtechnikai előírásoknak megfelelően alakítjuk ki. Az alkalmazott szigetelés befújt cellulóz vagy  táblás  farost szigetelés.

Falszerkezetek közös jellemzője

  • páradiffúzió szempontjából nyitott rendszerek (a fal „lélegzik„, a vízpára akadálytalanul el tud távozni)
  • műanyag fóliákat, polisztirol termékeket, üveggyapotot, a  falakba NEM építünk be

Tömör gerendafal

Az épület és a fal funkciójától függően a gerenda vastagsága 10 – 26 cm között lehet. A hagyományos boronafalas gerendaházak mai megfelelője és a faépítmények legstabilabb szerkezetét képviseli. A tömör gerendafal „lélegző” képessége és rossz hővezető illetve hőtároló tulajdonsága biztosítja a tömör gerendafalas ház semmilyen más lakótérrel össze nem hasonlítható belső klímáját.

Gerendaház
Gerendaház
Gerendaház

Szigetelt gerendafal

A statikailag stabil szerkezetet alkotó gerendafalat  belülről szigeteléssel látjuk el. A szigetelőanyag cellulóz alapú, befúvásos, vagy préselt táblákból áll. A belső oldalon a gerendaprofilnak megfelelő falburkolat, vagy igény esetén gipszkarton, illetve egyéb falburkolatot kap. Egy alacsony  energiaigényű   gerendaház  faszerkezete : (12 cm-es gerenda, 12 cm szigetelés, 4 cm légrés és 2 cm belső burkolat = ) 29 cm falvastagság. u= 0,21 W/m2K.

Gerendaház és Készház otthon
Gerendaház és Készház otthon
Gerendaház és Készház otthon

Dupla gerendafal, közötte szigetelés

A két, általában vékonyabb, 8-12 cm vastag gerendafal között 14-20 cm cellulóz szigetelőanyag található. U=< 0,1-0,15 W/m2K. Így akár passzívház falszerkezeteként is megépíthető. Standard szerkezet: 2×12 cm gerendafal, közte 15 cm cellulóz. u=0,16 W/m2K.

Gerendaház és Készház otthon
Gerendaház és Készház otthon
Gerendaház és Készház otthon

tető és födémszerkezetek

A födémszerkezet látszó gerendákkal készül, nút-féderes hajópadló borítás vagy eltolt deszkaborítás ún. pórfödém kerülhet rá. A tetőszerkezet szelemenjei statikailag méretezett rétegelt-ragasztott gerendák. A ház szerkezetének és a megrendelő igényeinek függvényében a tetőszerkezet lehet látszó szarufás (külső szigetelésű), vagy szarufa közti.

Gerendaházak belülről

A födémszerkezet alapesetben 12/20 cm keresztmetszetű, gyalult, műszárított, rétegelt ragasztott lucfenyő gerendából készül.
Zárófödém esetén 20-30 cm cellulóz szigetelést helyezünk el. A födémet felülről hajópadló réteggel zárjuk le , ezáltal a teljes padlásfelület járható lesz.

sarokkötések

A gerendaházak más épületekkel össze nem hasonlítható stabilitását döntően a sarokponti kötések biztosítják. Minden falvastagság és bonyolultabb alaprajz esetén is alkalmazható. A kilógás hossza általában azonos a gerenda vastagságával. Az eltolt lépcső a szélzárás miatt szükséges.

Borona kötés

Gerendaház

külső nyílászárók

A fa ablakok és ajtók magas komfort szintet nyújtanak  , és ezen túlmenően a lakás berendezésének értékes és dekoratív részét képzik.
Lakóépületekbe 3 üvegrétegű, 92 mm profilvastagságú minőségi fa nyílászárókat építünk be, melyek változatos megjelenésűek és színűek lehetnek, kiegészíthetők professzionális zsalugáterekkel és szúnyoghálókkal. A zsalugáter (zsalu) az ablakok nyílószárnyainak elmozdítható, pontos illeszkedéssel zárható, eső és napfény ellen védő, de réses nyithatósága miatt szükség esetén napfényt is beengedő szerkezete.

Egy ház megvalósítási folyamata

Gerendaházainkat a megrendelőink igényeire szabva, egyedi készültségi szintek szerint kínáljuk a tervezéstől akár a kulcs átadásig. Optimális esetben a megvalósulási folyamat az alábbiak szerint alakul ..

Gerendaház
Gerendaház

Gerendaházink minősítései

Gerendaházaink Európai Uniós minősítéssel rendelkeznek

  • ETAG 012 szerint
  • Az Osztrák Építéstani Intézet (OIB) által kiadott minősítés
  • Az Európai Unió összes országában elfogadott európai szintű minősítés
  • Engedély száma: ETA-11/0279
  • Kiállítás éve: 2011
  • Érvényességi ideje: visszavonásig

Referenciák

Letisztult elegancia attraktív megoldásokkal
Távol a főváros zajától
Attraktív alpesi gerendaház Pruggernben
A Kis-Duna gyöngyszeme
Tauplitz-i meseház
Gerendaház Jászárokszálláson
Modern gerendaház eredeti ötletekkel
Mesés gerendaház az Alpokalján
Meseház, de nem a  mesében
Gerendaház a feng shui elve szerint
Fiatalos gerendaház
Egy letisztult stílusú, modern gerendaház
Az akadémikus tóparti otthona
Úszó tavirózsa
Retrovintage boroviban tálalva
Kecskeméti gerendaház
Egy focista otthona
Emberléptékű otthon
A zöldülő természet
A hétvégék tökéletes helyszíne
Tóparti romantika
Egy igazi otthon

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitva tartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges