Az energiatakarékosság és a környezettudatosság jegyében

Nagypaneles készház családunkat az Európai Műszaki Engedélyünkben ( ETA-11/0279) rögzített minősített, természetes alapanyagokból CNC technológiával gyártott fokozottan energiatakarékos egyedi épületek alkotják.

Miért válassza készház családunkat!?

Gerendaház
 • Kiváló ár – érték arány
 • 3 hónapon belül beköltözhető
 • Alacsony fenntartási költség
 • Energiatakarékos
 • Garantált minőség
 • Jó hangszigetelés
 • Értékállóság
 • Környezetbarát gyártástechnológia
 • Egyedi igények kielégítése
 • Választható falszerkezetek
 • Variálhatóság
 • 50 év szerkezeti garancia

Készházainkba kizárólag természetes anyagokat építünk be. A külső és belső falakban egyaránt nagy térfogat  sűrűségű (50-60kg/m3) szigetelést alkalmazunk. Ez a jó hőszigetelés mellett rendkívül jó hőtárolást és kiváló hangszigetelést eredményez.
Falszerkezeteink páradiffúzió tekintetében nyitott rendszerek, ez összhangban áll a fa tartóváz természetes tulajdonságaival és  egyúttal egészséges, kellemes belső klímát biztosít lakóinak. Vázszerkezete minősített gyalult, műszárított, hossztoldott ausztriai lucfenyő. Házrendszerünk kifejlesztésében és uniós érvényességű minősítésében szorosan együttműködtünk a bécsi székhelyű Holzforschung Ausztria kutatóintézettel és az OIB  osztrák építőipari intézettel.

Egy ház megvalósítási folyamata

Készházainkat a megrendelőink igényeire szabva, egyedi készültségi szintek szerint kínáljuk a tervezéstől akár a kulcsátadásig. Optimális esetben a megvalósulási folyamat az alábbiak szerint alakul ..

Gerendaház

Gyártástechnológia

Készház gyártásterve – az építész tervek  alapján a német Dietrich’s AG Eurocode alapú faszerkezet tervező  programjával készítjük el, mely alapján a német Hundegger CNC technológiája segítségével üzemünkben legyártásra kerül a ház valamennyi fából készült alkotóeleme. A gyártott elemek ezután Weinmann típusú szerelőasztalra kerülnek. A pneumatikus és hidraulikus berendezések segítségével a panelek pontosan és rövid idő alatt készülnek.

Az üzemi előregyártás lehetővé teszi, hogy csak az ellenőrzésen átesett faanyagok kerülhetnek a helyszínen beépítésre. A háromdimenziós számítógépes tervezésnek köszönhetően részletekbe menően átgondolható a szerkezet, amit a látványtervek alapján Ön is megtekinthet. Ezáltal már a tervezés folyamatában eldöntésre kerülnek azon kérdések, melyek az építés vagy akár jóval későbbi használat során jelentkeznének.
A falszerkezetet  tartóváza minimum 6/16 cm keresztmetszetű, gyalult, műszárított, minősített lucfenyő gerenda, melyek egymáshoz fakötésekkel, és építőcsavarokkal is kapcsolódnak. A tartófalak terhelhetősége folyóméterenként ~3 tonna. A ház szerkezete kimagaslóan földrengésálló.
A teljes fa vázszerkezetet számítógép vezérelt CNC megmunkáló központon gyártjuk le, amely tökéletes méretpontosságot eredményez.

Falszerkezet

A készházakba beépített anyagok tulajdonságai lehetővé teszik az úgynevezett „lélegző” rendszer kialakítását, ezáltal a fal-, födém- és tetőszerkezet teljes átszellőzését, ami a tartó faváz hosszú élettartamát garantálja. A külső és belső falakban alkalmazott szigetelés a hőszigetelés mellett rendkívül jó hőtárolást és hangszigetelést eredményez.

A készházak falszerkezetét minden esetben az épület funkciójának, a megrendelő igényeinek és a hőtechnikai előírásoknak megfelelően alakítjuk ki. Egyedi esetekben a felsoroltakon kívüli falszerkezetek is kialakíthatóak, amennyiben műszaki akadályai nincsenek.

Standard falszerkezete: (u=0,18 W/m2K)

A készházak falszerkezeti kialakítása kitűnő hőérzetet teremt a benne élők számára. Télen kiváló energia megtakarítás érhető el a vastag külső falaknak és a benne hőhídmentesen elhelyezett szigetelőanyagnak köszönhetően. A falszerkezet fajlagosan magas hőtároló képessége biztosítja, hogy a nyári időszakban se melegedjen túl az épület, így az épület nem igényel külön mesterséges klímatizálást és jelentős zajvédelemmel bír.

Falszerkezeteink közös jellemzője :

 • páradiffúzió szempontjából nyitott rendszerek ( a fal „lélegzik„, a vízpára akadálytalanul el tud távozni)
 • műanyag fóliákat, polisztirol termékeket, üveggyapotot, NEM építünk be
 • 5,5 mm Baumit vakolat
 • 60 mm vakolható farostszigetelés
 • 160 mm fa tartóvázszerkezet KVH
 • 160 mm cellulóz szigetelés
 • 15 mm építőlemez
 • 40 mm szárított lécváz
 • 12,5 mm gipszkarton

Télen kiváló energiamegtakarítás

Nyáron kitűnő hővédelem

Zajvédelem jelentős javulása

Formatartóságból eredő jó tűzvédelem

Passzívház

Technológiánk és a felhasznált alapanyagaink lehetővé teszik ún. passzív, vagy akár aktív ház megépítését is. Telephelyünkön álló bemutató házunk a Nyugat Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karával közös projekt keretében megépített, passzívházakkal szemben támasztott hőszigetelési követelményeken túlmutató megoldásokat is tartalmaz. Az épületen elhelyezett 16 db napelem megoldja a ház energia felhasználását.

Amennyiben Ön hasonló lakóházat szeretne építeni, tapasztalatainkat és mérési eredményeinket szívesen megosztjuk Önnel, és ha úgy dönt, megtervezzük és megépítjük igényeinek megfelelően. A passzív/aktív házak egyedi műszaki tartalommal és árkalkulációval rendelkeznek.

Külső nyílászáró

Lakóépületekbe 3 üvegrétegű minőségi fa vagy műanyag nyílászárókat építünk be, melyek változatos megjelenésűek és színűek lehetnek, kiegészíthetők professzionális zsalugáterekkel és szúnyoghálókkal.

Vakolás és külső felületkezelés

A készházak Baumit SilikonTop és Nanopor hőszigetelő vakolat rendszerrel készülnek. Ez egy prémium kategóriás, légáteresztő hőszigetelő-rendszer. A nagy páraátbocsátású hőszigetelő rendszer a Baumit fejlesztése kifejezetten az ilyen falszerkezetekhez. A páradiffúzió számára nyitott falszerkezet és az optimálisan összehangolt Baumit Nanopor vakolat rendszer kellemes klímát garantál a lakótérben. A készház falfelületeinél lehetőség van egyéb burkolatok elhelyezésére is, mint pl. kő, alumínium illetve fafelületek. A fa felületkezelése a gerendaházaknál is használatos olajlazúr a választott színben.

Gerendaház
Készház

Födém és tetőfedés

A boróka készházaknál lehetőség van látszó gerendás fafödém, eltolt deszkázat ún „parasztfödém” és egyéb faburkolatok alkalmazására is. A tetőszerkezet statikailag méretezett, számítógép vezérelt gyártósoron megmunkált. Az ácsolt tetőszerkezetnek köszönhetően a padlástér járható és terhelhető . Tetőfedésre beton – kerámiacserép vagy bádogrendszerek válaszhatóak.

Gerendaház

Készházak építése

Az előre gyártott falelemeket a helyszínen daru segítségével néhány óra alatt össze állítjuk. Az építés hulladék mentes, köszönhetően a számítógép vezérelt üzemi előregyártásnak, ami egyben garantálja, hogy csak a minőség ellenőrzésen átesett alkatrészek kerülnek beépítésre. Az építkezés gyors pontos és stresszmentes, előre kalkulálható és fix áras amit, megrendelés előtt szerződésben rögzítünk .

Készházaink minősítései

Készházaink Európai Uniós minősítéssel rendelkeznek

 • ETA 012 szerint
 • Az Osztrák Építéstechnikai Intézet (OIB) által kiadott minősítés
 • Az Európai Unió összes országában elfogadott európai szintű minősítés
 • Engedély száma: ETA-11/0279
 • Kiállítás éve: 2011
 • Érvényességi ideje: visszavonásig

Referenciák

Budaörs
Kőszegdoroszló
Harka
Fertőboz
Dunaalmás
Bakony
Göd
Tordas
Fogtechnikai Centrum

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

Telefon:

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556

E-mail:

info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges

Készház vagy téglaház? – ÖRÖK KÉRDÉS

Ubrankovics

GERENDA- ÉS KÉSZHÁZ

Általános

TÉGLAHÁZ

2-3 hónap alatt kivitelezhető

5-6 hónap

Környezetbarát, újrahasznosítható.

Nehezebben újra hasznosítható .

Gyors helyszíni munka, a gyártás időjárás független üzemcsarnokban történik

Az építkezést jobban befolyásolja az időjárás ezért inkább évszakhoz kötött.

Minimális szemét és építési törmelék.

Több az építési törmelék.

Akár 8-as feletti  földrengést is elviseli

A földrengést gyengén bírja

Gépészeti munkánál nincs bontás és vésés.

Gépészeti munkánál több bontás és vésés.

Könnyen, kis költséggel átalakítható

Átalakítások, javítások viszonylag nagy munkával és költséggel járnak.

Gyors felfűtés , kicsi hőtároló képesség

Az új lyukacsos tégla csak 15-20 % jobb hőtároló

Jobb hőszigetelés mint a hagyományos házaké , 40-50% kedvezőbb fűtés számla

Nehezebb felfűteni .

Nyáron is kellemes, hűvös klíma, érhető el megfelelő

árnyékolással és átszellőztetéssel

A téglafalak felmelegednek és ezt nehezen adják

le a meleg hónapokban

Bekerülési költsége általában kisebb.

Bekerülési költsége nagyobb lesz, ha ugyanazt az energia osztályt szeretnénk.

Hő hidak és penészesedés kizárva, mert szárazépítés

Előfordulhat, ha marad víz a 
szerkezetbe, vagy ha 
hőhidak vannak.