A projektről

Grilla és családja számára két fő szempont volt új otthonuk felépítésénél:

  • magasan energiatakarékos legyen és
  • feltétlenül természetes anyagból készüljön.

“Itt Ausztriában nagy hagyománya van a készházépítésnek. Mi a Blau Laguneban nagyon sok készházat megnéztünk kívül-belül tanulmányoztunk. Először arra gondoltunk, hogy passzívházat építtetünk, hogy minél kevesebb energiával tudjuk fenntartani a házat. De őszintén megmondom, hogy, úgy éreztem magam benne, mint egy űrhajós a szkafanderben. Viszont egészen más volt a tapasztalatunk, amikor egy faszerkezetes készházban jártunk. Más volt a belső klíma, sokkal kellemesebben éreztük benne magunkat. Elkezdtünk keresni itt, Ausztriában, hogy melyik céggel építessük az otthonunkat? De pont amiatt, hogy itt annyira „felkapott”ez a technológia, nagyon sokat kellett volna várnunk, hogy sorra kerüljünk. Ekkor kezdtünk Magyarországon körbenézni, hogy ki tud építeni Ausztriában ilyen technológiával?

Egy építész ismerősünk ajánlotta, hogy keressük meg az Ubrankovics Kft-t, és bíztatott, kezeskedik érte, hogy ők nagyon jók! Azóta már benne lakunk és tapasztaljuk, hogy minőségi a szerkezete, természetes a klímája és a faburkolata miatta nagyon barátságos légkört sugároz… csak azt sajnáljuk, hogy azt a kellemes faillatot, amiről a vendégeink áradoznak, mi már nem tudjuk érezni. Sokkal, jobb atmoszférája van, mint egy téglaháznak. Természetes és rendkívül alacsony energiafelhasználású. A falak és a háromrétegű nyílászárók nagyon jól tartják a meleget. Levegő-hőszivattyús fűtésrendszerünk van, ez működteti a padlófűtést és a meleg vizet is ez biztosítja.”

Ubrankovicsék sokat segítettek – először a tanácsaikkal majd természetesen a technológiájukkal abban, hogy az otthonunk teljesen megfeleljen az osztrák elvárásoknak. Ez azért is fontos, mert, ha egyszer el akarnánk adni értéket képvisel, de saját magunk miatt is örülünk,hogy ilyen modern egészséges otthonunk van.

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges