A projektről

A tekintet a magyar tenger türkizben játszó horizontjáig futhat,

a közeli dombon kicsiny kápolna álldogál, mögöttünk az őszi színekben pompázó lombos erdő…nem csoda, hogy erre a telekre Tímea és Szabolcs egy finoman mediterrán jellegű házat álmodott meg.

Még egy kiemelt pont volt a listán: legyen igazi OTTHON! Élhető és praktikus.

A történet 2016 januárjában indult, amikor Szabolcs egy építészeti világkiállítást keresett fel Passauban. Feltűnt számára, hogy ott a lakóépületek 95%-a nagypaneles készházas technológiával készül. Nyilvánvaló volt, hogy Nyugat-Európában ez már teljesen elterjedt, úgymond bevett technológia. Hazatérve Tímeával együtt elkezdtek utánanézni, hogy Magyarországon ki az, aki mindezt minőségben tudja nyújtani.

Nagyon szimpatikus volt az egész, ahogy a cégvezető bánt velünk, ahogy fogadott, ahogy minden szempontból elejétől végig tájékoztatott, végigvezetett a műhelycsarnokon bennünket… Mellettük döntöttünk.

„Amiért mi mindenképpen készházat szerettünk volna az a precízség, az időben való kiszámíthatóság. Nagyon féltünk attól, hogy elhúzódik az építkezés, mert a téglaépületeknél sokszor nem lehet látni sem időben, sem árban a végét…

Mi időben, költségekben, energia szempontjából és gépészetileg is nagyon tervezhető házat tudtunk kapni – summázza Tímea.” Mindig meg szoktuk kérdezni: őszintén, mennyire elégedettek az építő cég munkájával?

„Annyira, hogy anyukámék vásároltak itt Balatongyörökön egy telket, és újból őket kérjük föl a kivitelezésre. Teljesen elégedettek vagyunk. Ami még nagyon jó az Ubrankovics Kft-nél, hogy adnak olyan tervezőt, akik a nagypanelos készházas technológiát is teljesen ismerik. És ez nagy előny.”

Az egész otthonnak van egy különleges atmoszférája, és nem csupán az egészséges, lélegző falszerkezettől: A konyha 5 méteres belmagasságával, látszó gerendaszerkezeteivel lenyűgöző, akárcsak a tágas nappali. Minden szoba kertkapcsolatos, bőséges természetes fény árad a belterekbe. A lakberendezés, a bútorok megválasztása pedig finom ízlésre vall. „A napokban beszélgettünk- újságolja a házaspár -, hogy ha most kezdenénk építkezni, akkor vajon mit változtatnánk? Arra jutottunk: semmit! … Nagyon szeretünk itt lakni, imádjuk. Nagyon örülünk neki, hogy ezt választottuk, és nem csak a gyorsaság miatt. Teljesen természetes, hiszen az alapot leszámítva minden fa. Egy ismerősünknek betonelemekből épült a készháza, teljesen más az atmoszférája, máshogy „kondulnak” a hangok, hidegebb…

És igazából az is jó érzéssel tölt el, hogy az építkezéssel ökológiailag csak egy pici lábnyomot csináltunk.

Magasan energiatakarékosak vagyunk, padlófűtéses hőszivattyúval fűtünk-hűtünk, és egy helyes kis kandallóval, de annyira jó a szigetelés, és a fűtőrendszer, hogy a nagy belterek ellenére is alacsonyak számláink. Sőt, volt, hogy télen le kellett kapcsolni a padlófűtést a konyhában, mert nem volt rá szükség… Rövidesen felkerülnek a zsaluk, megoldjuk az árnyékolás technikát, és egy napelem rendszerrel való bővítésére fogunk beadni egy pályázatot, hogy teljesen megszűnjön a szolgáltatótól való függés.

Annak idején arról „álmodtunk”, hogy egy otthonos otthonunk legyen, mindenkinek az igényei ki legyenek szolgálva, akik itt lakunk és annak is, aki vendégként belép ide.

Az egész otthon élhető és praktikus legyen.

Így is lett. Szeretünk itt élni, és maximálisan kiszolgál bennünket a ház.

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges