A projektről

Sokan laikusként és tele kérdésekkel vágnak bele életük nagy projektjébe, a házépítésbe. De Balázs otthonának születése egy egészen más történet:

– Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kivitelezéssel foglalkozom, és van rálátásom legkülönfélébb házak építésére – magyarázza a fiatalember. – Egyszer az Ubrankovics Kft. készházához mentünk szerelni és rákérdeztem a technológiára, hogyan működik. Mondták, hogy energiatakarékosság tekintetében az A+ értékhez tartozik. Ami engem ott helyben megfogott, az a profizmus, amilyen kivitelezést láttam! Meggyőző volt, hogy milyen fokú minőséget produkálnak, és mennyi idő alatt tud elkészülni az egész ház! Én a munkám során sok esetben láttam hibákat, amit esetenként más-más szakmaterület el tud követni, de ezeknél a „Ubrankovics készházaknál” minden olyan precíz, minden vízszintes és függőleges!

És visszatérve: az építési idő rövidségét nagyon nagy előnynek tartom, hiszen pont a ház felépülése az, ami sok energiát szokott kivenni az építtetőből! A minőség, az energiatakarékosság és a rövid építési idő miatt döntöttem e mellett.

– A saját otthona felépülése a várakozásának megfelelően zajlott?

– Hogyne! Miután leraktuk az alapokat, a tavaly nyári beköltözésig csupán két és fél hónap telt el! A mai építési viszonyokat figyelembe véve ez azért extra teljesítmény!

– Kellemes meleg van itt, mivel fűtenek?

– Jelenleg két beltéri egységes klíma fűti a házat A klíma hőszivattyús elven alapul, a klímás szakemberrel együtt úgy döntöttünk, valószínű ez elegendő lesz a fűtésre, és valóban: mivel a házam A+-os, a klíma biztosítja azt a hőmérsékletet, amire nekem szükségem van.

Mivel, mint mondtam, van rálátásom az építőiparra, ezért előkészültem mindennel, amivel ezt később bővíteni lehet. A padlófűtés előkészítése megoldott, akár hőszivattyúval vagy napelemes elektromos kazánnal is működtethetem, elektromos radiátorokat is feltehetek, a hálózat ki van építve. Elkészült egy kémény is, így ha később a látvány miatt kandallót vagy kályhát szeretnék építeni, megoldható lesz.

– Milyen tanácsot tudna adni azoknak, akik hasonlóan sikeresen szeretnének építkezni?

– Az Ubranovics Kft. házainál a technológia ki van találva, ahhoz nincs hozzátennivaló. Amit tudnék tanácsolni annak, aki házat építtet, hogy amikor kezdődik az építés, már legyenek tisztában a burkolati elemekkel, a színekkel, a funkciókkal, mindennel! Akkor lehet felgyorsítani egy építkezést!

Ha valakinek fogalma nincs, hogy mit szeretne, az megnehezíti a folyamatot. Az a lényeg, hogy amikor döntési helyzet van, akkor szinte azonnal történjen meg a válasz.

– Ön ezt hogy csinálta?

– Amikor már tudtam, hogy hozzák a házat, abban a pillanatban elmentem a csempéket, a padlóburkolatot kiválasztani, a színeket végiggondoltam, a beltéri ajtókat megrendeltem, a konyhabútort megterveztem, a gépészeti kiállások helyét szintén.

Az Ubrankovics Kft.-től szerkezetkész állapotot kértem, nyílászárókkal.

Kérhettem volna kulcsrakészen is, de mivel az építőiparban dolgozom, vannak jó szakemberek az ismeretségi körömben is.

A ház egy okosan tervezett, tágas, levegős, praktikus, ízléses, és nem utolsósorban egészséges levegőjű, modern otthon. A lakberendezés visszafogott színekkel játszik, férfiasan markáns, ugyanakkor igényes. Balázs ezt még jelenleg is alakítja, hiszen a ház csak fél éve készült el. Reprezentatív fedett teraszával, kertjével kiegészülve egy tökéletes, szép és barátságos kis otthon!

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges