A projektről

Egy letisztult stílusú, modern gerendaház

Dénes PhD tudományos fokozattal rendelkező faipari mérnök, Nem lepődünk meg, hogy azt vallja: mindig is közel állt hozzá a fa, igazából az ő álma volt egy gerendaház, amivel szerencsére Ágnest a feleségét is alaposan „megfertőzte”. A mérnök munkája során két évet a faépítészet terén nagy múlttal büszkélkedő Japánban töltött.
„A több száz éves faépületek láttán engem igazán nem kell meggyőzni, hogy mennyire tartós anyag a fa.” – foglalja össze a látottakat. Szakembereknél, ha lehet, még érdekesebb a kérdés: miért pont azt választotta otthona felépítésére, akit választott?
„Két okból is az Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.-t kerestem meg. Én egy egyetemi tulajdonú nonprofit céget vezetek, főleg kutatásfejlesztéssel
foglalkozunk, és ilyen területen a Pali bácsiékkal régebb óta kapcsolatban vagyok. Ismertem őket, tudom, mivel foglalkoznak, és, hogy milyen szinten csinálják! Számomra egy pillanatra sem volt kérdés, kivel építtessük fel az otthonunkat. A másik ok, hogy én azt vallom, hogy, ha lehet helyi vállalkozásokra kell építeni, akik itt vannak, helyi embereket foglalkoztatnak. Úgy vélem, ha azt szeretnénk, hogy a mikrokörnyezetünk rendben legyen akkor az itteni szolgáltatásokat kell igénybe vennünk és helyi termékeket kell vásárolnunk.”
„Október végén költöztünk – emlékszik vissza Dénes, és rögtön fűtési szezon kezdődött. A régi lakásunkban télen nem volt egyenletes a hőmérséklet és itt-ott kicsit penészedtek is a sarkok…– így az első és legnagyobb élmény az volt, hogy a padlófűtés a ház hőtechnikai adottsága folytán egy nagyon egyenletes hőmérsékletet biztosított és természetes klímát. Csak azt sajnáltam, hogy reggel még sötét volt, amikor elmentünk és már sötétedett mikor hazajöttünk. Kívülről csak hétvégeken láttam a házunkat,
de akkor viszont elég sokat gyönyörködtem benne…”

Modern a technológiájában, modern a megoldásaiban, modern a gépészetében modern a lakberendezésében… mindez egy fiatal, háromgyermekes család otthona, amely Sopron egyik legszebb övezetében ékeskedik. A barátságos hangulatú gerendaház történetéről a családfőt, Dénest faggattuk. Az egész lakást behálózó padlófűtést egy levegő- víz hőszivattyús rendszer működteti. Egy gondos számítás után telepített napelemes rendszer is segít az energiaellátásban.

„Én nem tudom, hogyan bírják sokan…
… hogy másfél vagy két éven keresztül építkeznek…”

Van egy téglaház az utcánkban, ahol ugyanakkor kezdték az alapot ásni, mint mi, és még mindig építkeznek! Esetünkbenfél évre össze volt sűrítve minden– állítja Dénes. Igaz, hogy ez az időszak intenzív volt. Jó, hogy nem kell a technológiai száradási időt kivárni az építő cég professzionális technológiája eredményeként. Mivel nem volt kivitelező-fővállalkozónk, én magam fogtam össze az egyes szakmákat, de nagyon jól tervezhető volt minden egyes lépése az építkezésnek.”

Bizonyíték ez az ízlésesen berendezett otthon. Elgyönyörködünk benne, milyen változatos tud lenni a fa megjelenése.

„Egy kicsit az összhatást világosítani, kontrasztosítani szerettük volna, ezért vannak fehérre festett gipszkarton belső borítások.” –avat be Dénes a részletekbe. Talán nem járunk messze az igazságtól, ha azt gondoljuk: ennek a szép, jól sikerült háznak a története, vonzó megjelenése többekben felkelti a vágyat, hogy egy ilyen egészséges klímájú, szép otthonban élhessenek. Reméljük, ezt a még álomotthont egyszer ugyanígy bemutathatjuk lapunk hasábjain.
Lehet a minimál dizájn is barátságos. Erre mindenképpen bizonyíték ez az ízlésesen berendezett otthon. Elgyönyörködünk benne, milyen változatos tud lenni a fa megjelenése. „Egy kicsit az összhatást világosítani, kontrasztosítani szerettük volna, ezért vannak fehérre festett gipszkarton belső borítások.” –avat be Dénes a részletekbe.

Talán nem járunk messze az igazságtól, ha azt gondoljuk: ennek a szép, jól sikerült háznak a története, vonzó megjelenése többekben felkelti a vágyat, hogy egy ilyen egészséges klímájú, szép otthonban élhessenek.

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges