A projektről

Sárvár egy megkapóan hangulatos Nyugat-dunántúli kisváros. Itt, pár percre a belvárostól mégis vidékies környezetben, csendes zsákutcában, erdő közelében idilli helyet talált álmai otthonához egy fiatal család.

Hogyan formálódott az álomotthon terve?
Kitti és Mátyás egy ismerősük nyaralójában járva kapott egy jókora dózist a gerendaházak varázsából.
– Az is egy Ubrankovics gerendaház volt, a természetessége, szépsége mindkettőnket azonnal megfogott, – emlékszik vissza Kitti – és az is, amit közben a barátaink meséltek a házról, a klímájáról… ők nagyon elégedettek voltak vele.
– Mikor eldöntöttük, hogy gerendaházunk lesz, körbejártuk a témát, több céget is felkerestünk– folytatja Mátyás, – lett összehasonlítási alapunk más építőkkel is, és úgy láttuk, hogy minőségben többet nyújt az Ubrankovics kft, másrészt, amiben a többiek olcsóbbak voltak, azt az alapanyagon spórolták meg. Rosszabb minőségű, például nem műszárított gerendákkal építettek. Mi pedig úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávra tervezünk, ezért a kiindulási pontra tértünk vissza: az Ubrankovics Kft-t választottuk. Gondolták volna, hogy ez a körültekintő, bölcs családapa, Mátyás jelenleg is csak a 26. életévét tapossa? A szintén megfontolt döntéseket hozó Kitti pedig csupán 23.

Egyébként a telek vásárlásától kezdve minden fázisban tökéletes volt a házaspár közt az összhang – így persze könnyű a dinamikus előrehaladás. Közmegegyezésre lett a ház földszintes elrendezésű, bababarát, lépcsők nélküli, ráadásul a kétgyermekes házaspár most várja a ”harmadik babócát”. Tavaly februárban kezdtük az alapozást és november elsején költöztünk be – meséli Mátyás – Rendkívül jól szigetelt a gerendaházunk, töredékéből lehet befűteni mint egy téglaházat. Konkrétan a 145 m² alapterületű a ház és 75 ezer forintból fűtöttük ki az egész szezont! Pelletkazánunk van, automatizált, szoba termosztátról vezérelt, igazából nagyon tudom azoknak ajánlani, ahol nincs gáz.
– A hangulatos cserépkályhánkat pedig elő és utószezonban használtuk. – fűzi hozzá Kitti, – bár egyedül képes lenne szinte az egész házat befűteni. Általában 23-24 fokon szoktuk télen tartani a hőmérsékletet – magyarázza a családfő és érdekes élmény volt, hogy mikor átmentünk az egyik szomszédba, ahol a hőmérő ugyanennyit mutatott: jelentősen hidegebbnek éreztük! Tehát a mi otthonunkban a hőérzet is sokkal jobb, arról nem is szólva, ha éjszaka hozzáér az ember a falhoz, meleg, kellemes az érzés: nem „húz a hideg” mint egy kőfalnál. Ráadásul a gerendaházunk hangulata is eleve olyan melegséget árasztó.

Mindenki, aki csak megfordult nálunk azonnal „szerelmes lett” a házba–újságolja nevetve Kitti – attól függetlenül, hogy milyen stílust szeret. Elsőször a faillat, ami mindenkit megragad, tetszik mindenkinek az elrendezése, a természetessége, a meleg hangulata… Élmény hallgatni ezt az elégedett és életkedvvel teli ifjú házaspárt. Egy szimpatikus, gyönyörű család otthonra lelt egy jövőbe mutató, minőségi, szép gerendaházban… jól esnek az ilyen boldog
történetek az embernek. Ráadásul ezt az élet írta. És ez benne a legszebb.

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges