A projektről

Egy barátságos, vidéki stílusban épült ház, ahol a hagyományos népi elemek harmonikusan ötvöződnek akellemes, polgári eleganciával.

És ahol stabil minőség köszön vissza a részletekben, az anyaghasználatban és az egész struktúrában is

Aranyat érnek az első kézből nyert tapasztalatok.

Bernadett és Tamás, a három gyermekes, fiatal házaspár beszámolója – a tervezgetéstől otthonuk birtokba vételéig– hasznos információkat tartogat azoknak, akik most állnak családi fészekrakás előtt.

 „Társasházban laktunk és a család növekedésével egy tetőtér-beépítés tűnt megoldásnak, de úgy voltunk vele, ebből az összegből talán házat is tudnánk építeni, ha a Jóisten megsegít bennünket… és megsegített, mert pont akkor behozták a CSOKot! – kezdi Bernadett a történetet. Volt bennünk félsz egy elhúzódó építkezéstől, ezért döntöttünk készház mellett. A szüleimnek gyönyörű rönkháza van, jó ott lenni, de mi hagyományos megjelenésű otthont képzeltünk el, amelyben hangsúlyosan szerepel a fa is. Évek óta olvassuk a Gerendaházak magazint, ráállt már a szemünk is a minőségi munkára…

Az Ubrankovics Kft-t kerestük meg és nagyon pozitív volt a személyes benyomásunk. Pali bácsi (ahogy mi hívjuk) – szívesen megmutatott több éppen épülő és már elkészült házat. Gerendát és készházat is. Ahogy Ubrankovics készház láttuk az építkezéseken, milyen őszinte szeretettel fogadták a beosztottai, szintén egy pozitív jelzés volt a cégről. Azóta is örülünk, hogy velük építtettük meg a házunkat! A szomszédaink nem győztek csodálkozni, hogy ilyen építkezést még nem láttak: hogy ezek hogy dolgoznak! Mindenki teszi a dolgát és szépen beszélnek egymással…

Azt is tapasztaltuk, hogy valóban Otthont akarnak nekünk építeni, meghallgattak, mik a vágyaink és szívükön viselték, hogy teljesen elégedettek legyünk! Május 26-án kezdték el rakni a falakat augusztus legelején beköltöztünk.” Nincs kellemetlen meglepetés

„Sokan mondják, hogy a piacon az Ubrankovics Kft. házai árban egy magasabb kategóriát képviselnek. Viszont körülöttünk többen építkeznek, s bár elsőre úgy tűnik, hogy téglából olcsóbban lehet építkezni, viszont nem lehet ennyire előre kalkulálni, sokan elcsúsztak a költségekkel és a végén nehéz helyzetbe kerültek családok. Tehát relatív, hogy mi is a drága! Mi abszolút nem számítottunk meglepetésre, pontosan tudtuk mennyibe fog kerülni és, hogy bele fog férni a keretünkbe.”

Készház és készház. Nagy különbség! „Mondják, hogy a könnyűszerkezeteseknek jó a szigetelése, de nincs hőtartása. Mi is így gondoltuk, de az Ubrankovics Kft. készházai nem ilyenek! (A falak és a tető mellett a nyílászárók is elképesztően jól szigetelnek.) Mikor az augusztusi 40 fokban kitártuk az ajtót, mintha kályhából, zúdulna be a forróság, de ha becsuktuk: semmi! Most januárban a mínusz 20 fokban nagy szélvihar is támadott, de nálunk sehol nem húzott be a hideg!” Egyenletes, ”puha” meleg kényezteti a családot a tágas otthonban. Tamás, aki gépészmérnök ötölte ki, hogy két rendszerről is működtetheti a padlófűtést. Az alapfűtést a gázkazán adja, de ott a csodaszép kandalló is, amely nem csupán az tűz látványával gyönyörködtet: egy vízteres puffer tartályból úgyszintén keringetí a meleg vizet a rendszer.

 

Még néhány jó tanács:

„Már a tervezésnél jó aprólékosan végig gondolni, mit szeretnénk. – ajánlja Tamás – Mi legalább 2-3 éve beszéltük, csiszolgattuk a teveinket. Letöltöttem egy 3d-s programot, precízen kitaláltuk a tereket és a saját bútorainkat előre elhelyeztük. Ezután álltunk a tervező elé! Tudtuk, hogy a mi családunknak az a koncepció a legmegfelelőbb, hogy nagy nappali (ahol a legtöbb időt töltjük együtt) és kisebb hálószobák. A család életvitele miatt vetettük el a kétszintes épület tervét is… Alapvetően fontos a vállalkozók kiválasztásánál a körültekintés: ha valakire már az elején rá kell telefonálgatni, csúszik… jó, ha intő jelnek vesszük. Manapság el vannak havazva a cégek, de érdemes kivárni a megbízható vállalkozót.

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges