A projektről

A látogatót a harmonikus, nyugalmat árasztó hangulat, a világos, nagy terek fogják meg ebben az igényes, kisvárosi gerendaházban. Miután gyermekeik kirepültek, a házaspár hozzálátott, hogy egy új otthont építsen-alakítson ki magának – irigylésre méltó gondossággal és ízléssel.

Valójában nem egy, hanem két minőségi és szemrevaló gerendaház ékeskedik a telken. Az utcafrontra néz egy kisebb épület, amely a garázst és a nyári konyhát foglalja magában, a kertben pedig maga a lakóház áll.
„Amikor elhatároztuk, hogy még öregkorunk előtt belevágunk egy új ház építésébe, ami mind a kettőnknek feltehetően
élete végéig szól, akkor a saját szempontjaink szerint fontos volt, hogy lehetőleg ne legyen benne mesterséges anyag, ne legyen bezárva egy fémszerkezetbe…”– meséli Ferenc, hogyan jutottak gyakorlatilag pillanatok alatt arra a döntésre, hogy gerendaházuk lesz. „Viszont a számunkra megfelelő, élhető telket éveken át kerestük. Ezután sokáig kutattunk a
megfelelő építőcég után is. Minden referenciaházat megnéztünk, jó néhány kalandunk volt a dologgal, végül megszületett a döntés! Úgy gondolom, abszolút jó gyártót, kivitelezőt választottunk, ami az első pillanattól, az összes munkafázison át be is igazolódott. Több alkalommal láttunk Ubrankovics Kft. által gyártott házat (amit mi végül választottunk).
Egész más az életérzés ezekben az épületekben! Minden beavatkozás nélkül egy egészen optimális páratartalom alakul ki bennük. Ezért a hőérzet is jobb, összehasonlítva az itteni 22 fok nagyjából a korábbi téglaházunk 24 fokának felel meg. Sokan csodálkoznak el, hogy 18 cm vastag gerendából van és semmi oldalszigetelés nincs a továbbiakban, s, (a födém, a tető, az aljzat szigetelt), oldalról csak fa van és ragyogóan tartja a hőt, akár egy napon át. A 104 m2, nagy belmagasságú épületet egy cserépkályhával fűtjük ki. A kályhát szerencsésen tudtuk kiválasztani, kiegészítő fűtésként
(ha épp nincs, aki tüzeljen) NOBO paneleket szereltünk fel, ami nagyon népszerű lett a gerendaházas társadalomban, és ragyogóan bevált. Ha elutazunk, ezek a panelek tartanak egy stabilhőfokot. No és a kellemes faillatot is mindenki említi,aki betoppan hozzánk, mi pedig a komfortérzetet, az otthonosságot élvezzük benne. Amióta itt lakunk, ha lehet, még szívesebben járnak a gyerekeink haza… nem is akarnak elmenni” – zárja a történetet nevetve Ferenc.

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges