A projektről

A főváros budai oldalának talán legforgalmasabb részéről, társasházból Sopron kertvárosi zöldnegyedébe költözni – önmagában is üdítő lehet y moy kétgyermekes családnak. Hab a tortán, hogy ráadásul mennyire nívós és szemrevaló is lett frissen felépült otthonuk! Balint elmondasa szerint az egyik döntő érv a választásuknál a nyitott fal-szerkezet volt, azaz, hogy a „Boróka” készházaknál a fal „lélegzik” és a pára akadálytalanul távozik. Riasztotta őket, hogy több ismerősük hagyományosan épült házában bizony ott lappangott a penészedés problémája. Beszélgetésünkből hamar körvonalazódik, hogy nagyon is tudatos és körültekintő volt a házaspár abban, milyen életteret alakítanak ki a családnak, hiszen két kicsi, de óriási energiával bíró gyermek szüleinek lenni nem kis felelősség. Alaposan utánanéztek, melyik cég milyen technológiával épít, a gombaölő vegyszerek, párazáró fóliák kizáró okként szerepeltek… Jo hallani, mikor Balint emliti, hogy a Gerendaházak magazint lapozgatva nézegették meg először alaposan az Ubrankovics Kft. készházait. Később, a személyes kapcsolatfelvétel után csak erősödött az elhatározásuk, hogy ezzel a céggel építtetik fel az otthonukat. Következő lépésként számos készülő és már felépült referencia-készházat kerestek fel. Meggyőződtek róla, hogy milyen minőségben épít a cég és első kézből kaptak információkat, hogyan fest egy építkezés. „Volt eset, hogy elmentünk a cégnek egy félig elkészült háza mellett – meséli Ágnes – akkor épp nem voltak ott a munkások. Feltűnő volt a tisztaság, hogy milyen rendben áll a faáru, de a telephelyükön ugyanezt a rendezettséget tapasztaltuk. Ez is szimpatikus volt.” Minden oldalról, gondosan begyűjtötték a kellő információkat. Kezdődhetett az építkezés!

Egy modern otthon, sok fénnyel „Igen jó viszony alakult ki az Ubrankovics Kft. tervezőjével ,Papp Anitával – mesél a kezdetekről Ágnes. –Mindenképpen egyszintes házat akartunk, viszont csak egy magasabb pontról nyílna kilátás a Fertő tóra. Anita ötlete volt, hogy Bálint dolgozószobáját egy galériarészben alakítsuk ki. Így a szomszédos fenyőfák ellenére is elénk tárulhat ez a szép panoráma. A másik kérésünk a minél több természetes fény volt, sok-sok ablakkal. Energetikai szempontból ez nem túl előnyös, de a ház rendkívül jól szigetelt, plusz az árnyékolás-szellőztetés átgondolt használatával még ezt is lehet ellensúlyozni.” A faszerkezetes galeria és a hozzá vezető falépcső megjelenésében is impozáns, önmagában is ékesíti az enteriőrt. Kellemesen derűs hangulatú, praktikus és modern a lakberendezés. A kis Gréta és Benedek pedig élvezik a tágas terek adta szabadságot, ahol akár a kisautóval is lehet robogni a szülők még nagyobb örömére.

Kint 35 fokos hőség, bent max 25-24˚C. Többször rákérdeztem, a házaspár egybehangzóan állítja, hogy korrekt ezt a számbeli különbség! Az említett szellőztető-árnyékoló módszerrel együtt, ezt tudja a ház! Klíma nélkül! Megvan a lehetőség a hűtés-rendszer kiépítésére, de gyűjtik a tapasztalatokat és úgy látják, nem lesz szükség a jövőben sem klímára. A padlófűtést levegővíz hőszivattyús rendszer működteti.

Tapasztalatok az építkezésről

„Mi az építkezéssel belecsúsztunk a télbe, így, a kényszerű szünet miatt csak áprilisban költöztünk be. Az építő munkásokkal jó volt a kapcsolat. Kérdésére, igen, másoknak is ajánlanánk ezt az építkezési módot – közli Bálint. Sőt, már ajánlottuk is.” A fiatal csaladfő beszamol a nehezsegekről is: „Nálunk nem generálkivitelező volt az Ubrankovics Kft., ezért a különböző szakmunkákat saját magunk koordináltuk, s ez számunkra eléggé fárasztó volt. A jó partneri viszonyok ellenére sem tud egy építkezés száz százalékban súrlódásmentes lenni, és becsúszhatnak apró hibák, például, ha egy kinti csap helyét nem gondoltuk át alaposan … Viszont mindig lehetett kommunikálni, egyeztetni a dolgokat.” „Úgy álltunk hozzá – veszi át a szót Ágnes – hogy, majd utólag úgy is azt mondjuk, hogy megérte, és valóban megérte! Mert az egész történetet összességében pozitívnak értékeljük, hiszen pont ilyen otthont szerettünk volna és megvalósult.” Igen, ha benne élhet az ember egy ilyen magas életminőséget nyújtó, egészségőrző, gépészetében modern gyönyörű otthonban, amely szellős elrendezéssel, távoli szomszédokkal, ihlető tájba illesztve a nyugalom szigete… az életnek egy igen lényeges részéhez már odakerülhet egy lendületes „pipa” jel.

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges