Létezik tökéletes otthon? Ha a lakói azt tapasztalják, hogy minden tekintetben kiszolgálja őket, ha azt érzik benne, mintha egy különleges és szép helyre utazva szüntelenül nyaralnának…, akkor bizton állíthatjuk, igen, létezik tökéletes otthon!

Péter orvos, Anett pedig egészség- ügyi vállalkozásukat menedzseli. Miután Kecskemétnek egy szép, kellemesen kiépült, kertvárosi részén telket vásároltak, elkezdték tervezgetni jövendő otthonukat.
– É
n akkoriban nagyon beleszerelmesedtem a passzívházakba – kezdi történetüket Péter –, terveztettünk is ide egy passzívházat. De mire elkészültünk a költség- vetéssel, olyan összeg jött ki, amit nem akartunk erre ráfordítani. Akkor kezdtem fontolgatni, hogy más építőanyaggal át- terveztetném kicsit. Régóta szimpatikusak voltak a faházak, de nem sokat tudtam róluk. Így hát alaposan utána olvastam. Hónapokig böngésztem az internetet, vásároltam a magazinokat, összeírtam kivi- telezők nevét, nézegettem, kivel lenne érdemes felvenni a kapcsolatot… Nagyon sok kutatómunkát végeztem. Két cégre szűkült le a végén a keresés, az egyik az Ubrankovics Kft. volt, akinek tetszettek a referenciái.

A döntés akkor született, amikor el- mentünk megnézni a cég üzemét. Kíváncsi voltam, hogyan néz ki. A cég vezetője körbevezetett, nem csak a referenciaházat láttam, hanem az összes munkafolyamatot. Mindez nagyon tetszett, és az is, hogy milyen rendet tartanak! Én orvosként ahhoz szoktam, hogy a műtőben tisztaság van, és ott is azt láttam, hogy nagyon szép körülmények között készülnek a házak.

Szimpatikus volt Ubrankovics úr is,  miközben beszélgettünk. Mikor jöttünk el, a feleségemmel egymásra néztünk, és szinte egyszerre mondtuk, „Hát akkor ez lesz…!”

Mindkettőnknek megtetszett. És volt egy biztos megérzésünk is, hogy ezzel a céggel egy hullámhosszon leszünk.
– Egy masszív, precíz, minőségi házat építettek fel nekünk. A gyártás precizitásáról egy kis adalék: a bútorasztalosunk állította, hogy még nem volt olyan házban, ahol mindenhol merőlegesek lennének a falak. De itt igen! Az építő csapat szintén lelkiismeretes, szimpatikus emberekből áll. A Sopron–Kecskemét közti nagy távolság miatt a szakipari munkákra egy másik céggel szerződtünk le. A két nagy cég jól össze tudott dolgozni, partnerek tudtak lenni. Mind a két cég rendkívül lelkiismeretesen és nagyon szépen végezte a munkáját.

Tulajdonképpen a nyár eltelt úgy, hogy nem kellett klíma. Mi „biztonság okáért” a nappaliba betettünk egy klímát, de soha nem volt bekapcsolva. A zsalus árnyékolókat pedig be lehet úgy állítani, hogy a fény is elegendő, és nem is melegszik túl a lakás. Abszolút komfortos a ház ebből a szempontból. Padlófűtést alakítottunk ki, ami kondenzációs gázkazánról működik. Télen minimális fűtés kell, nagyon alacsony a rezsink. A napelemet most tavasszal fogják felszerelni. Egyrészt a környezettudatosság szempontjából is szeretnénk, másrészt a szauna és az elektromos autónk töltése praktikusan megoldható lesz így.

forrás: GERENDAHÁZAK Magazin

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges