A projektről

A merész, de harmonikus színekkel, „vagány” megoldásokkal teli otthon csupa-csupa élmény az érkezőnek. Olyannyira melegséget sugárzó, sőt
kimondottan derűs a „levegője”, hogy már az első pillanattól otthon érzi magát benne az ember.

Nyolc évvel ezelőtt egy fiatal, kreatív és „pörgős” életet élő fővárosi házaspár Cili és István Budapest vonzáskörzetében keresett ingatlant, amikor egy hangulatos, nádtetős parasztházra leltek. A művészi vénával rendelkező pár azonnal beleszeretett. Felújították és itt éldegéltek hét esztendeig. Közben egy gyönyörű kislányuk is született. Az idillre kicsit árnyat vetett, a néhol alacsony belmagasság, a kevés fény és a
helyenként nedvesedő kőfalak… de a házikó annyira a szívükhöz nőtt, hogy eladni nem akarták. Ésszerű megoldásnak tűnt, hogy a generál- felújításra szánt pénzen inkább egy egészséges levegőjű, modern házat építsenek mellé a nagy telken.

Eddig nem gondoltuk arra, hogy gerendaházban éljünk”
– Egy jó minőségű könnyűszerkezetes házban gondolkoztam először – indítja a történetet István – amikor rábukkantam egy videóra, melyben Ubrankovics Pál nagyon szimpatikusan mesél a gerendaházaikról. Nem sokat hezitáltunk, azonnal felkerestük Sopronban.
– A személyes találkozás is igen meggyőzőre sikerült. Az első benyomásunk egyértelmű volt, és azóta a tapasztalatunk is: ő egy kedves, megbízható ember – folytatja Cili.
– Jó volt látni a profi gyártó csarnokot, és a minőségi anyagokat – veszi át a szót István – Minden lehetőségről részletes tájékoztatást kaptunk, de semmiről nem győzködtek, a döntés a mi kezünkben volt. A gerendaház nem olcsó dolog, és nem mindenkinek „való”, ezért javasolták, hogy látogassunk el a cég által készített házakba, beszélgessünk el az ott lakókkal a tapasztalataikról. Ezt meg is tettük. Megnyugtató
volt, hogy az építkezésről, a házakról és az Ubrankovics Kft.-ről a lakók csupa jó dolgot mondtak. Ha most engem kérdeznek, én is ezt mondom, mert az építkezés alatt nyugat-európai szintű, nagyon korrekt szolgáltatásban és bánásmódban volt részünk, egy olyan szolgáltatótól, aki tényleg jót akar csinálni!

„Nagyon nyugodt építkezés volt:”
– Megrajzoltam az elképzeléseimet – emlékszik István – az építész a szakértelmével kiegészítve gyorsan elkészítette a tervet, amit hamarosan 3d-s gyártási tervként is megnézhettünk, melynek segítségével minden helyiségbe „benézhettünk”, „körbejárhattuk” a házat. Egy komoly CNC gép precízen feldolgozta a gerendákat, és a csapat úgy tíz nap alatt cm-re pontosan megépítette a terveken látottakat tetőszerkezettel együtt. Az építkezés idejére szabadságot vettem ki, látni akartam hogyan épül egy gerendaház. Nagy élmény volt. Ezek a srácok kőkeményen dolgoztak! Pontosan tudták, hogy mikor mit kell csinálni, és közben még jókedvűek is voltak. Én nem akarok senkit meggyőzni, hogy a gerendaház a jó álasztás, de minden pont olyan lett, amilyenre szerettük volna, és így remek érzés itt élni.

A beköltözés óta egy esztendő telt el
A családnak jelenleg pont elegendő élettér a földszinti rész, a tetőtér pedig, akár két hét alatt lakhellyé alakítható. Elmondják, hogy a tavalyi nyári hőségben (a hűs parasztház után is) jól vizsgázott a gerendaház. A takaros kis Jotul kandalló pedig egyes egyedül (!) befűti az egész házat. A NOBO paneleket főleg temperálásra használják, ha több napig távol van a család. Elképesztően praktikus, hogy mobilról is beállíthatják az összes panel hőmérsékletét, s meleg lakásba érkezhetnek!
–Én imádom az egyedi dolgokat, és a gerendaháznak annyira különleges, jó a hangulata. –állítja Cili. A hagyományos faház nem az én világom, stílusban mi elég „bevállalósak” vagyunk. A lakberendezés főleg István műve. Ő nagyon tehetséges ebben, és olyan ötletei vannak, mint a nagymama gyógyszeres szekrényéből készült könyvespolc, vagy az építkezés hulladékfájából született színes szekrény… Én teljesen rábízom, úgyis valami szép dolog jön ki belőle. Aztán a végén „kisírok” egy kis rózsaszín szőnyeget, meg bedobok egy kis eklektikát, néhány
nőies dolgot… de alapjában úgy jó, ahogy azt ő megalkotja!

Nekünk meg az a határozott érzésünk, hogy a harmónia nem csupán ennek a takaros gerendaháznak az enteriőrjében van jelen, hanem igazán boldogan élhetnek szép otthonukban István, Cili, a kis Lotti meg a két kedvenc, Tappancs és Morgó is.

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges