A projektről

Ennek az otthonnak stílusa van! Meghitten barátságos, ugyanakkor üdítő színekkel játszó, könnyed, játékos hangulattal hívogat. Mindemellett egy minőséggel megépített, szép gerendaház… kukkantsunk hát bele!

Tünde és Péter története is azt bizonyítja, hogy a gerendaházakba egy „élő” találkozással lehet igazán beleszerelmesedni. Már képen is átjön valami ezeknek a házaknak az egyedülállóságából, de ha belép valaki egy ilyen otthonba, akkor már nem kell neki semmit magyarázni: pontosan érti a lényeget.
A fiatal házaspár házat szeretett volna venni, járták sorra az eladó ingatlanokat, így toppantak be végül egy gerendaházba. „Megfogott, hogy sokkal barátságosabb, otthonosabb volt, mint a kőházak”. – emlékszik Tünde. „Először nem is azt mérlegeltük, hogy jobb vagy rosszabb, mint egy téglaház, hanem egyszerűen az illata, a hangulata fogott meg… Egy érzelmi döntés történt akkor bennünk a gerendaházak mellett. – állítja Péter. Végül abban változott a terv, hogy vásárlás helyett inkább (saját igényekre szabva) építenek. Először az ideális telekre találtak rá Sopron üdülőövezetében, a Fertő-tó látványával, gyönyörű tájjal, szőlők és ligetek adta igazi falusias környezetben. Ahol őzikék bóklásznak és kellemes távolságban vannak a szomszédok is. Már csak egy gerendaház kellett a telekre.
A Gerendaházak magazint is forgattuk erősen… –meséli nevetve Péter. Az, hogy végül az Ubrankovics Kft-nél maradtunk, utólag nagyon jó döntésnek bizonyult. Először körbevittek az országban és többféle készültségi fokokban tekinthettük meg a gerendaházaikat, alaposan tájékozódtunk minden részlettel kapcsolatban. A tervek is tetszettek, a helyiségek elrendezése is pont olyan lett, ami a számunkra tökéletesen ideális. Az építkezésről dióhéjban „Én mindenkinek őket ajánlanám!” –summázza Péter. „Rendkívüli módon készségesek és megbízhatóak. (Számos olyan dolgot is megcsináltak, ami nem feltétlenül az ő feladatuk volt.) Ismerősöm építkezik és látom, hogy rengeteg olyan dimenzió adódhat egy építkezés alatt, ahol megbízhatatlansággal találkozik az ember, de az ő hozzáállásuk példamutató volt.”

„Ahogy letették az alapokat, megszületett a fiunk, Flóris. Ennek megfelelően a feleségem a pár hónapos kissráccal járta a hivatalokat és felügyelte a munkálatokat. A munkások pedig csak Séf Úrnak hívták a fiút egymás közt.” A gerendaház, ahol ez a szerencsés kisfiú felcseperedhet abszolút bioház is egyben: anyagában, technológiájában szigorúan minőségi és környezetbarát.

Nem félünk a színektől!
„Nekünk a „retós” vintage stílus tetszik,a halványabb színek.” –Tudjuk meg Tündétől, akinek a lakberendezés friss dizájnja köszönhető. „Szerintem a fával kombinálva szépek a világoszöld, világoskék bútorok. A gerendaszerkezetet jól kiemelik a fehérre festett felületek és így nem hétvégi ház fílingje van, inkább otthonos, családi ház jellegű.

Az első tél után „Szerettünk volna nagy üvegfelületeket, pont a kilátás miatt. Energiatakarékos ablakok vannak és nagyon jól szigetelt a
házunk. Pont most számoltuk ki, hogy a teljes fűtési szezon olyan 50.000Ft körüli összegből történt! Nobo fűtőpanelek és a cserépkályha adja a fűtést. Főként a kályhával fűtöttünk. Szép és nagyonnagyon hatékony, egyenletes hővel befűtötte az egész otthont (bár a felső szintet egyenlőre nem lakjuk).

” Miért szeretik az otthonukat?
A „világ végén” van a házunk óriási teraszokkal, ha akarjuk, akár lenge öltözetben is ki lehet lépni szaunázás után. – mondja Péter. Szeretjük, a szaunát (praktikus, hogy a fürdőszobából nyílik, így jelentősen többet használjuk, mintha pl. a pinceszintre kéne hozzá lejárni). Gyönyörködünk a borovi fa anyagában, már látható, ahogy érik a színe, kedveljük a cserépkályhát, a nagy teraszokat, a stégpadlókat ami nyáron soha nem meleg télen nem hideg, esténként gyakran kiülünk a teraszra… valójában borzasztó komfortos az egész… „Semmi pénzért nem cserélném le másmilyenre– állítja Tünde is – pont olyan, amit szerettünk volna! A kialakítása a mérete… minden tökéletesen hozzánk való…

VÁLLALAT

Ubrankovics Gerenda- és Készházgyártó Kft.
H-9423 Ágfalva-Liget 800/5

+36 99/331 221
+36 30/94 63 711
+36 30/48 67 556
info@ubrankovics.hu

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 8:00 – 17:00-ig
Hétvégén: időpontegyeztetés szükséges